Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ

στις

Θετική σκέψη και Νόμος της Έλξης; Θα επιχειρήσω να καταρρίψω το Νόμο της Έλξης που λέει ότι τα όνειρα μας μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με θετική σκέψη. Πόσα έχουν χιλιο-ειπωθεί για τη δύναμη της σκέψης και τη θετική στάση απέναντι στη ζωή; Άπειρα άρθρα, μελέτες και έρευνες καταλήγουν στο εξής: Όπως υπάρχει ο γνωστός Νόμος της Έλξης, έτσι υπάρχουν και άλλοι νόμοι της φυσικής που διέπουν το σύμπαν. Ο μικρόκοσμος μας επηρεάζεται από αυτούς τους νόμους και δυνάμεις, ενώ όσο και να θέλαμε να πιστεύουμε πως θαύματα γίνονται με τη δύναμη της σκέψης κατ΄εμέ αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς. Πάρα ταύτα η σκέψη μας μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Ας πάμε λίγο βαθύτερα, το θέμα είναι πως χρησιμοποιούμε το μυαλό μας. Αν και πολλοί δεν το παραδέχονται στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν στη ζωή τους. Δεν το έχουν διατυπώσει, δεν έχουν το έχουν βάλει βαθιά στο υποσυνείδητο τους, δεν το έχουν γράψει καν σε ένα κομμάτι χαρτί έστω και για πλάκα. Τότε το φιλικό σύμπαν δεν γίνεται και τόσο φιλικό….

Υπάρχει ένας απλός τρόπος που θα μοιραστώ, μια άσκηση που λέγεται: To Θαύμα των 3 βημάτων (3 – step miracle), με την οποία μπορούμε να βάλουμε σε τάξη τις επιθυμίες μας. Η απλή αυτή άσκηση εφευρέθηκε από τον Roy Herbert Jarrett και την βρίσκω αποτελεσματική με κύριο στόχο την συγκέντρωση. Ξεκινά κάπως έτσι: Βήμα 1. Γράψε τι ακριβώς θέλεις στη ζωή. Αναθεώρησε τη λίστα σου καθημερινά, άλλαξε την ή συμπλήρωσε αυτά που θέλεις έως ότου θεωρήσεις πως είναι πλήρης και τελική. Βήμα 2. Κράτησε τη λίστα μαζί σου και διάβαζε τη πρωί, μεσημέρι και βράδυ συγκεντρωμένος. Βήμα 3. ΜΗΝ πεις σε κανέναν για αυτή τη λίστα. Αυτό συμβαίνει για να μην επηρεαστείς από το περιβάλλον σου, αυτά τα όνειρα είναι αυστηρώς προσωπικά και δικά σου! Σημαντικό: Κάθε φορά που πραγματοποιείται κάτι από τη λίστα σου, εξέφρασε ευγνωμοσύνη και αυτό ήταν! Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες πρόκειται καθαρά για μια άσκηση αυτοελέγχου και αυθυποβολής.

«Ότι δε συνέβει ποτέ είναι ότι δεν προσπαθήσαμε αρκετά», Ν. Καζαντζάκης

Όμως, η θετική σκέψη από μόνη της δεν κάνει πάντα θαύματα, δεν αλλάζει σχέσεις, καριέρα, δεν φέρνει χρήμα. Οι άνθρωποι που έμειναν στην ιστορία για τα επιτεύγματα τους δεν περίμεναν τη νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι να τους εκπληρώσει τις ευχές. Αντίθετα ακολούθησαν το “Συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Χωρίς προγραμματισμό και στρατηγική δεν επιτυγχάνεται τίποτα, το μηδέν παράγει μόνο μηδενικά αποτελέσματα. Για να μην σας απογοητεύσω τελείως, υπάρχει ένα μυστικό για πετύχετε τους στόχους σας… Ο Napoleon Hill, γνωστός συγγραφέας, συμπύκνωσε τη σοφία της επιτυχίας στην παρακάτω συμβουλή του: “Μια σκέψη με πολύ συναίσθημα που κατευθύνεται στο πάθος που έχει ο καθένας και που έχει οργανωθεί στρατηγικά με τη βοήθεια μιας ομάδας ατόμων – mastermind, αυτή είναι η λύση για κάθε επίτευξη στόχου”.

Ένας άλλος τρόπος που φέρνει αλλαγή στη ψυχολογία μας και στα όνειρα μας είναι οι καθημερινές, προσωπικές επιβεβαιώσεις. Πρόκειται για το προσωπικό μας μάντρα που σκοπός του είναι να μας κρατά ψηλά τη διάθεση. Ίσως στοχεύει και σε ένα είδος αυτοσυγκέντρωσης. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του ανάλογα με το τι ακριβώς ζητάει, καθώς είναι μια πρόταση με συμπυκνωμένο συναίσθημα. Η αυθυποβολή που δημιουργείται στο υποσυνείδητο μας κατά την χρήση του μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά μας και την ποιότητα των σκέψεων μας. Δεν είναι κάτι το μεταφυσικό, ακόμα και οι ορθολογιστές βρίσκουν έννοια στη χρήση του, η οποία πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση.

«Ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι το πεπρωμένο του», Ηράκλειτος

Μπορεί να αλλάξει η συνείδηση μας προς όφελος μας; Μπορεί, αν αλλάξουν και οι συνήθειες μας. Η δύναμη που έχουν οι συνήθειες μας είναι απεριόριστη, μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας. Όταν αυτά που κάνουμε σε καθημερινή βάση αλλάζουν κατά βούληση, τότε αλλάζει και η χημεία του εγκεφάλου μας και νέοι νευρώνες δημιουργούνται. Κατ’ επέκταση αλλάζουν και οι πράξεις μας με αποτέλεσμα να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα στους τομείς που έχουμε επιλέξει εξ’ αρχής. Οπότε ας επιλέξουμε να κάνουμε όσες περισσότερες, μικρές αλλαγές μπορούμε αρχικά ώστε να δημιουργήσουμε από μόνοι μας την ποιότητα της καθημερινότητας μας.

Τελικά, οι σκέψεις μας έχουν λόγο να ευθύνονται για τα περισσότερα που μας συμβαίνουν, αλλά εξ’ αιτίας της αυθυποβολής. Πόσο εγωιστικό και αφελές είναι να περιμένουμε το σύμπαν να ακούει κάθε επιθυμία μας και να την εκπληρώνει μαγικά! Ο Νόμος της Έλξης υπάρχει όπως υπάρχουν και τόσοι άλλοι νόμοι στη φυσική. Προτιμώ το νόμο που λέει όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση, μου φαίνεται πιο λογικός και δίκαιος. Ακόμα και αν κάποιες σκέψεις γίνονται πραγματικότητα αυτό οφείλεται και στην αυτο-προφητεία. Για αυτό ας προσέχουμε τι ευχόμαστε και το τι πράττουμε γιατί υπεύθυνοι είμαστε μόνο εμείς για ότι μας συμβαίνει.

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s