ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ LIFESTYLE!

στις

bear-child-cuddly-toy-4604-525x350

Η έννοια «lifestyle» έχει μπει στην καθημερινότητα μας. Τι ακριβώς σημαίνει όμως? Ο ορισμός υποδικνύει τον τρόπο που ζούμε με βάση τις επιλογές που κάνουμε. Αυτές αφορούν από το τις υγιεινές επιλογές, τον τρόπο σκέψης, τον τόπο κατοικίας, τον ελεύθερο χρόνο, την εργασία, την προσωπική κατάσταση κτλ. Δεν υπάρχει κανείς που να μην επηρεάζεται από τα ΜΜΕ, αλλά και από τον κοινωνικό περίγυρο – εκτός και αν είναι ερημίτης. Οι επηρροές που λαμβάνονται συνειδητά ή ασυνείδητα έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και κατ’ επέκταση πως αντιδρούμε σε αυτά τα ερεθίσματα.

Σαφώς και πρέπει να είμαστε γνώστες των δρώμενων στις σύγχρονες εξελίξεις, όμως αναλόγως των ερεθισμάτων μπορεί να δημιουργηθούν και αρνητικά αντίκτυπα στην ψυχολογία μας. Όσο ανεπηρρέαστος κι αν θεωρεί κάποιος τον εαυτό του σε αυτά που του πλασσάρουν τα ΜΜΕ, κάπου θα παρεκλείνει ενώ θα αρχίσει να ανταγωνίζεται με τα πρότυπα που παρουσιάζονται και θα αρχίσει να ζητά πράγματα που ανήκουν στη σφάιρα της φαντασίας με βάση τις δυνατότητες του. Από εκείνο το σημείο και μετά, ξεκινά το άγχος, η κατάθλιψη και οι λάθος επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας,

Υπάρχουν τρόποι για να ζήσουμε μια ποιοτική ζωή, χωρίς να χάσουμε την λαχτάρα για συνεχή πρόοδο και να αποκτήσουμε ένα υγιεινό «Lifestyle». Αυτό θα είναι το προσωπικό μας, κρίνοντας από τις δυνατότητες και τις ικανότητες μας, αποβάλλοντας την σύγκριση και τον ανταγωνισμό. Παρακάτω θα βρείτε ένα πλήρη οδηγό ενός υγιεινού τρόπου ζωής που αν ακολουθήσετε με μικρά βήματα θα έρθετε πιο κοντά στην ολοκλήρωση – βέβαια σύμφωνα όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται.

  1. Επίγνωση: Η πνευματική μας κατάσταση έχει επίπτωση στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Όλοι βιώνουν αρνητικά συναισθήματα, άλλοτε συχνά ή πιο σπάνια. Η σύγκριση και ο ανταγωνισμός με τα πρότυπα που θαυμάζουμε οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές όταν γίνεται με λάθος σκεπτικό. Οι τρόποι για να αποτραπεί το άγχος, η ζήλεια κτλ είναι οι εξής: Πρώτον, έχετε γνώση των σκέψεων και των συναισθημάτων σας περισσότερο, πάψτε να ζείτε μηχανικά, παρατηρήστε τα πάντα γύρω σας. Μάθετε να αναπνέετε σωστά, να αφουγκράζεστε το σώμα σας. Μπορεί να ακούγετε απλό αλλά δεν είναι και τόσο. Εάν έχετε βασανιστικές σκέψεις, αφήστε τες να εισέρχονται και σαν απλός παρατηρητής αφήστε τες να φύγουν με τον ίδιο τρόπο. Αγαπήστε τον εαυτό σας με τα ελλατώματα του, δείξτε του καλοσύνη και εμπάθεια. Μην γίνεστε σκληρός κριτής σε όποια αποτυχία, μην σταματάτε να προσπαθείτε για το καλύτερο.
  2. Υγιεινή Διατροφή: Ακούμε συνεχώς πως πρέπει να τρεφόμαστε, αλλά έλα που συχνά ξεφεύγουμε ενώ γνωρίζουμε τι πρέπει να επιλέγουμε?! Δεν υπάρχει το υπέρτατο μυστικό για καλή υγεία, οι οδηγίες είναι απλές και είναι οι εξής: Πρώτον, χαμηλή χοληστερίνη για μια δυνατή καρδιά, το σημαντικότερο όργανο του σώματος μας. Προσέξτε τα επίπεδα λίπους στο σώμα σας, εκτός για μια όμορφη φυσική εμφάνιση (που αυξάνει την αυτόπεποιθηση σας), από αυτό εξαρτάται και η μελλοντική εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Επιμεληθείτε με προσοχή με τι γεμίζετε το πιάτο σας. Πλέον, ακόμα και οι πιο άσχετοι μπορούν να ενημερωθούν τι κάνει καλό και τι πρέπει να αποφεύγεται (υπάρχουν άπειρα άρθρα στο διαδίκτυο, βίντεο, βιβλία κτλ για περισσότερες πληροφορίες). Το τσιγάρο, μια πονεμένη ιστορία…. Οι καπνιστές το γνωρίζουν, οι πρώην καπνιστές περιφανεύονται πως το έκοψαν, εκείνοι που δεν κάπνισαν ποτέ δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να το κόψεις. Πολλές οι προσπάθειες διακοπής του, δεν μπορεί κάποτε θα σταματήσει αυτή η βλαβερή εξάρτηση. Έτσι και το αλκοόλ, η συνιστόμενη δόση είναι 1-2 ποτηράκια την ΕΒΔΟΜΑΔΑ, μπορείτε να το κάνετε? Οι συνέπειες κατάχρησης είναι περιττό να τις αναφέρω…
  3. Γυμναστική: Η άθληση δεν αποσκοπεί μόνο στην καλή εξωτερική εμφάνιση, αλλά στην πρόληψη και μείωση ορισμένων ασθενειών. Η απόφαση και η αρχή της πρακτικής της, μπορεί να φέρει γρήγορα αποτελέσματα, χρειάζονται όμως μακροπρόθεσμες συνήθειες για να διατηρηθούν τα οφέλη της. Τα διαφορετικά είδη άθλησης, δεν κάνουν για όλους. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, ανάλογα τις ανάγκες, τους στόχους, τις σωματικές του ικανότητες και τις προτιμήσεις του. Όταν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, πρέπει να συνεχίζεται με την ίδια προσπάθεια διαφορετικά οι αλλαγές που είδατε θα χαθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι περισσότεροι με το που ξεκινήσουν να γυμνάζονται ξεκινούν παράλληλα και κάποιο είδος δίαιτας. Οι σκληρές και γρήγορες δίαιτες που υπόσχονται θάυματα είναι ένας μύθος που έχει καταρριφθεί από τους ειδικούς. Τελεία. Εάν θέλετε να έχετε συνεχή γνώση της προόδου σας, θα πρότεινα να αγοράσετε ένα ειδικό βραχιολάκι που μετρά βήματα, θερμίδες που κάψατε, χιλιομετρική απόσταση κτλ. Πλέον αυτές οι συσκεύες υπάρχουν στο εμπόριο σε λογικές τιμές και είναι άκρως χρήσιμες. Ευχαριστώ την τεχνολογία!
  4. Ελεύθερος χρόνος: Υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να ασχολούμαστε με κάποιο χόμπι που μας εξιτάρει? Η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα μειώνουν τις ορμόνες του στρες και μας κάνουν ευδιάθετους και χαρούμενους. Όταν αφιερώνουμε χρόνο στα πράγματα και στους ανθρώπους που αγαπούμε δεν μας νοιάζει και τόσο τι γίνεται με το κοινωνικό γίγνεσθαι. Αφιερώστε την προσοχή σας σε άτομα που εμπιστεύεστε, στην οικογένεια, στον σύντροφο, στους καλούς φίλους, στην κοινότητα σας προσφέροντας εθελοντικό έργο. Έτσι, θα νιώσετε πλήρης και η ζωή αποκτά νόημα. Μορφωθείτε, παρακολουθήστε σεμινάρια, βίντεο, διαβάστε βιβλία, πηγαίνετε σε διαλέξεις. Σήμερα, υπάρχουν πλήθος δωρεάν πηγές επιμόρφωσης, τόσο σε φυσικά όσο και σε διαδικτιακά μέσα. Όσο ζω μαθαίνω! Όταν ψάχνετε πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν ή σας ξυπνούν την περιέργεια δικτυωθείτε, υπάρχουν τόσες ομάδες και forums στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μπαίνοντας σε μια ομάδα – group ή σε ένα forum, γνωρίζετε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, κάνετε νέους φίλους και μαθαίνετε πράγματα γρήγορα που μόνοι σας θα χρειαζόταν κόπος και χρόνος για να τα μάθετε.

Αυτοί ήταν μερικοί τρόπο για να αποκτήσεις ένα πιο υγιεινό lifestyle, αποχωρίζοντας την εικόνα που έχεις για τους celebrity μια για πάντα. Καλό είναι να ονειρεύεστε και να προσπαθείτε για το καλύτερο, αλλά τα πόδια πρέπει να πατάνε στη γη. Τα πάντα ξεκινάνε εκ των έσω και η μεταμόρφωση του εαυτού μας είναι αυστηρώς μια προσωπική υπόθεση. Ας μην χαλιόμαστε λοιπόν, που δεν έχουμε όλα αυτά που έχουν οι διασημότητες, ίσως να έχουμε πολύ περισσότερα και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Όποιος ψάχνει τα πολλά χάνει και τα λίγα….

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s