Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ

στις

cake-ceremony-couple-2226-525x350

Υπάρχει άραγε το μαγικό φίλτρο της αγάπης? Πολλοί θα το θέλανε, αλλά δυστυχώς υπάρχει μόνο στα παραμύθια… Οι αρχαίοι Έλληνες διαχωρίζανε την έννοια της αγάπης στις εξής κατηγορίες:

  • Έρως = Παθιασμένη Αγάπη
  • Φιλία = Φιλική Αγάπη
  • Αγάπη = Θεική Αγάπη

Αλλά πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη της αγάπης στη ζωή μας? Έρευνες δείχνουνε πως οι μοναχικοί άνθρωποι, οι χωρισμένοι ή οι χείροι (συγκριτικά με τους παντρεμένους), έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιακές ανακοπές ακόμα και καρκίνο! Η ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου, όταν δεν υπάρχει σύντροφος εκδηλώνεται με το ανελέητο κυνηγητό στα κοινωνικά δίκτυα ή ομάδες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει υποσυνείδητα και θέλουμε – δεν θέλουμε αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ας σκάψουμε όμως βαθύτερα για να δούμε ποιες είναι οι διαφορές στον τρόπο σκέψης μεταξύ των 2 φύλων όταν πρόκειται για την ερωτική έλξη. Οι γυναίκες προκειμένου να επιλέξουν σύντροφο το κάνουν με βάση το ποιος είναι ο κατάλληλος άντρας για πατέρας του παιδιού τους, με βάση τα γονίδια του. Από την άλλη πλευρά οι άντρες είναι πιο απελευθερωμένοι και κοιτάζουν μόνο να καλύψουν το ερωτικό τους κενό.  Ήδη, το κοινωνικό κατεστημένο θεωρεί τις γυναίκες ως εκείνες που θα φέρουν στον κόσμο παιδιά και τους άντρες ως το στήριγμα της οικογένειας – εκείνους που θα φέρουν το φαγητό στο σπίτι.

Και τώρα ας πάμε κατευθείαν στο ψητό! Τι συμβαίνει όμως με την φυσική έλξη? Η εξωτερική εμφάνιση μαρτυρά για την καλή υγεία και τα γονίδια μας. Το ίδιο αντιστοιχεί και αντίστροφα, όσο πιο ελκυστικοί δείχνουμε τόσο αυτό σηματοδοτεί και καλή φυσική κατάσταση στο άλλο φύλο. Για να υπάρξει επιβίωση στο είδος μας μέσω της αναπαραγωγής τείνουμε να μας ελκύουν άτομα με υγιή εικόνα. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και ο χαρακτήρας μας: Άτομα που μας ενθουσιάζουν, παρέχουν σταθερότητα, είναι ειλικρινά και έχουν ενδιαφέροντα τείνουν να μας ελκύουν περισσότερο. Οπότε αυτό έχει να κάνει και με εμάς, αν δείχνουμε αυτά τα χαρακτηριστικά τότε οι πιθανότητες αυξάνονται να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί.

Μια άλλη έρευνα δείχνει ότι όταν δείχνουμε να μας αρέσει ένα άτομο τότε αυτομάτως του αρέσουμε και εμείς. Καλά, για μένα αυτό είναι σχετικό και εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως η αυτοπεποίθηση. Αν ανεβάζουμε την αυτοπεποίθηση του άλλου ατόμου, δείχνοντας παράλληλα ότι έχουμε και εμείς σε υψηλό επίπεδο, αυτό οδηγεί σε αμοιβαία αισθήματα και έλξη. Σημαντικό είναι να ανοιγόμαστε περισσότερο (όχι και από την πρώτη φορά!) και να κάνουμε μικρές αποκαλύψεις για τον εαυτό μας σε μια συνάντηση. Έτσι και το άλλο άτομο θα νιώσει πιο άνετα να αποκαλύψει και κάτι βαθύτερο, με στόχο να δημιουργηθεί ένας δυνατότερος δεσμός. Οι άνιαρες και ανούσιες συζητήσεις περι ανέμων και υδάτων δεν οδηγούν πουθενά!

Ένα άλλο στοιχείο έλξης είναι η ομοιότητα είτε στα πιστεύω, στη θρησκεία, στα χόμπι ή στις κοινωνικές δραστηριότητες. Συνήθως, ελκόμαστε από άτομα με παρόμοιο με μας υπόβαθρο όσο αφορά τις ηθικές μας αρχές και εμπειρίες ζωής. Μπορεί αρχικά να μας συνεπαίρνουν άτομα με πολύ διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές μας, αλλά αυτό είναι επιφανειακό και συχνά σβήνει με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, ένα άρωμα μυστικότητας στη σχέση, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια, κάνει τα άτομα να δένονται περισσότερο μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κρατάμε μυστική την σχέση μας, τότε ο σύντροφος μας φαίνεται ως ένα σπάνιο άτομο που δεν θέλουμε να τον χάσουμε και για αυτό φυλαγόμαστε από τα μάτια τους έξω κόσμου. Προσοχή όμως, αν αυτό συνεχιστεί για πολύ τότε η μαγεία θα χαθεί και τα αποτελέσματα θα αντιστραφούν!

Κάποιες τελευταίες σκέψεις αφορούν την γλώσσα του σώματος. Έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία για το πόσο παίζει ρόλο να ερμηνεύουμε και να χρησιμοποιούμε την γλώσσα του σώματος με επικοδομητικό τρόπο. Σας προτείνω να διαβάσετε μερικά, είναι από διασκεδαστικά ως άκρως αποκαλυπτικά και θα σας φανούν χρήσιμα. Τώρα, για την τέχνη της σαγήνης πρέπει να μάθουμε να ερμηνεύουμε τα μηνύματα που εκπέμπει το άτομο του ενδιαφέροντος μας, αλλά ταυτόχρονα να ξέρουμε να εκδηλωνουμε και εμείς τα κατάλληλα σημάδια που υποσυνείδητα θα λάβει μέσω των κινήσεων μας. Γενικά, όταν μιμούμαστε σε υποφερτό βαθμό τον άλλον τότε συνδεόμαστε εγκεφαλικά σε καλύτερο βαθμό. Μια πρόταση είναι να μιλούμε χρωματίζοντας την φωνή μας, να κοιτάμε τον άλλο στα μάτια και να έχουμε καθαρές εκφράσεις στο πρόσωπο μας. Αυτό δείχνει μια τάση ενδιαφέροντος για τον άλλο και εξιτάρει τον ενδιαφέρον του προς εμας.

Κλείνοντας, η τέχνη της σαγήνης είναι μια τέχνη που μαθαίνεται με το πέρασμα του χρόνου και μέσω εμπειριών. Δεν είναι απλή υπόθεση να κερδίσουμε το ενδιαφέρον του προσώπου που ενδιαφερόμαστε, αλλά πιο δύσκολο είναι να διατηρήσουμε τα αμοιβαία συναισθήματα όταν παρουσιαστούν. Η τέχνη της σαγήνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον γάμο για να τονώσουμε τον δεσμό που φθείρεται με τα χρόνια. Λοιπόν, ας γίνουμε καλλιτέχνες και ας φωτίσουμε τις καρδιές μας μόνο με αγάπη!!!

 

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s