ΑΝΟΙΞΗ, ΝΕΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΖΩΗ!!!

στις

blossoms-cherry-sky-4671-524x350

Με τον ερχομό της Άνοιξης, το πνεύμα ψάχνει εναλλακτικούς τρόπους για να εξυψωθεί και η ψυχή ρουφά νέες συγκινήσεις. Οι περισσότεροι θεωρούμε την εποχή αυτή ως σηματοδότη για καινούργιες εμπειρίες και στόχους. Το θέμα είναι να ζεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι ολόκληρη η ζωή σου. Ας μην ξεχνάμε, όπως ακριβώς ζεις τις ημέρες σου έτσι ακριβώς θα ζήσεις και την υπόλοιπη ζωή σου. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να μην δίνουν και τόση σημασία στην αξία της στιγμής και αναβάλλουν για το αύριο πράγματα σημαντικά, που έχουν όμως σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα της καθημερινότητας τους. 

Το παρελθόν έχει φύγει, το μέλλον είναι ένα επινόημα της φαντασίας, οπότε αυτό που μετράει ουσιαστικά είναι το παρόν. Η ζωή δεν είναι μια γενική πρόβα σε κάποια θεατρική παράσταση της συνοικίας σου. Οι χαμένες ευκαιρίες σπάνια εμφανίζονται για δεύτερη φορά. Δεν απαιτεί να περάσουν μήνες ή και χρόνια για να αλλάξει κανείς την ζωή του. Όλα γίνονται με μικρά βήματα και καλό σχεδιασμό. Αυτό που μπορεί να χρειαστεί μήνες και χρόνια είναι οι προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλεις για να τηρήσεις τις υποσχέσεις και τα σχέδια σου.

Ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα σχετικά με τον χρόνο είναι ότι δεν μπορείς να τον σπαταλήσεις προκαταβολικά. Άσχετα με τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, το μέλλον είναι ακιλήδωτο. Είναι ωραίο να αλλάζεις συνήθειες, όπως να ξυπνάς νωρίτερα, να διαβάζεις περισσότερο, να ασκείσαι, να τρως υγιεινά και να στεναχωριέσαι λιγότερο. Κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να ανοίξεις το ημερολόγιο σου και να ξαναγράψεις στη λευκή σελίδα του την ιστορία της ζωής σου. Μέσα από τη συγγραφή της, μπορείς να αποφασίσεις πως θα εξελιχθεί, ποια καλά γεγονότα θέλεις να σου εμφανιστούν, ποιες κακές συνήθειες θέλεις να διαγράψεις, ποιοι άνθρωποι θέλεις να γίνουν καλοί σου φίλοι και τέλος ποιος θες να γίνεις πραγματικά. Όπως στην Άνοιξη οργιάζει η φύση και τα πάντα πλημμυρίζουν φως και μυρωδιές, έτσι στη ζωή μπορείς να αποκομίσεις τους καρπούς των πράξεων σου. Δεν μιλώ για υπερ – αισιοδοξία και άσκοπο ονειροπόλημα, αυτά δεν βγάζουν πουθενά. Αντιθέτως, οι υποσχέσεις που βασίζονται σε ρεαλιστικά δεδομένα και οι στόχοι για μια παραγωγική ζωή, είναι κάτι που μπορούν όλοι να θέσουν σε πρώτο πλάνο.

Ένας από τους τρόπους μέγιστης βελτιστοποίησης της καθημερινότητας που έχω διαβάσει και έβαλα πλώρη να τον ακολουθώ είναι ο «Κώδικας Καθημερινής Συμπεριφοράς». Αυτός μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στη ζωή κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να κάνει βαθιές αλλαγές στη ζωή του. Είναι πολύ απλό, για μένα αυτός ο Κώδικας, είναι 3 παράγραφοι που περιέχουν τις αξίες, τις αρετές και τις δεσμεύσεις, που ύστερα από πολλή σκέψη έχω αποφασίσει ότι πρέπει να αποτελούν τη βάση για μια πιο πλήρη ζωή. Όταν διαβάζεις τον «Κώδικα Καθημερινής Συμπεριφοράς» την στιγμή που ξεκινά η μέρα σου, αυτό θα σου υπενθυμίζει ποια πράγματα έχουν αξία για σένα, θα εστιάζεις καλύτερα στους στόχους  και τις προτεραιότητες σου και θα πάψεις να συγχύζεσαι με ξαφνικά γεγονότα που σημβαίνουν κατά την διάρκεια της μέρας. Αυτό θα σου δίνει κουράγιο, επιμονή και υπομονή για να γίνεσαι όλο και καλύτερος, πρώτα για σένα και μετά για όλους τους άλλους. Μπορεί αρχικά να απαιτεί στοχασμό και αρκετή περισσυλογή, αλλά σου δίνω εγγύηση πως αυτή η φαινομενικά απλή τεχνική μπορεί να κάνει θαύματα στη ζωή σου!

Η Άνοιξη ήρθε, ας έρθει λοιπόν και στην καρδιά σου…

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s