ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΨΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ…

στις

82743738

Στο σημερινό post θα μιλήσω για ρίσκα. Ρίσκα που μπορεί να πάρει ο καθένας και αφορούν όλους τους τομείς στη ζωή: Ρίσκα στις σχέσεις, στην εργασία, στα οικονομικά ή/και στις προσωπικές βλέψεις. Ένα γνωστό απόφθεγμα λέει: «Η ζωή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι στοιχημάτων – όσο περισσότερα είναι τα ρίσκα που παίρνεις τόσο περισσότερες θα είναι και οι ανταμοιβές». Για μένα,  εδώ και χρόνια αποφεύγω το «βόλεμα», το μονοπάτι το πιο περπατημένο. Σίγουρα είναι πολύ πιο πιθανό να πληγώσεις τα πόδια σου σε ένα δρόμο λιγότερο ταξιδεμένο, αλλά αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να φτάσεις κάπου.

Φιλοσοφώντας, ανακάλυψα ότι είναι καλύτερο να περνά κανείς τις μέρες του αναζητώντας ευκαιρίες και ψάχνοντας την λύση, μέσω ταχύτατων ενεργειών, παρά να μένει στην αδράνεια και στην ασφάλεια της περπατημένης οδού. Θα πει κανείς πως δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα, δεν μπορεί θα δοκιμάσει και αποτυχίες! Αλλά η αποτυχία είναι το μέσο για να νικάς.

Το θέμα είναι ότι αυτό που σε κρατά πίσω στη ζωή δεν είναι αυτό που είσαι, αλλά αυτό που νομίζεις ότι δεν είσαι. Όταν το καλοσκεφτεί κανείς, θα διαπιστώσει πως η προσωπική κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται, όταν σπάσει τα δεσμά της σκέψης. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν περιορισμένες ζωές, και είναι πολλοί αυτοί που πεθαίνουν στα είκοσι και θάβονται στα ογδόντα. Και όλα αυτά γιατί σταματούν την προσπάθεια, εγκαταλείπουν τον αγώνα, είτε λόγω ψυχολογικής αδυναμίας, είτε φυσικών αιτιών. Συνήθως, η πλειοψηφία βασίζει την ποιότητα του μέλλοντος της περισσότερο στην τύχη παρά στην υπεύθυνη επιλογή της. Είναι δεδομένο πως αν δεν αναλάβουμε την δράση για να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν, τότε η ζωή θα αναλάβει δράση και μπορεί να μη φέρει στο τέλος τα πράγματα που θέλουμε, αντιθέτως να φέρει τα χειρότερα. Και αυτός είναι ένας φυσικός νόμος που διέπει τις ζωές όλων των ανθρώπων και όχι μια απλή αμπελοφιλοσοφία.

Για αυτό θα δώσω μια απλή συμβουλή, που προσπαθώ να την τηρώ πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό μου: Στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, γίνε ο διευθύνων σύμβουλος του πεπρωμένου σου. Αυτό, σημαίνει ότι αν θες κάτι να συμβεί προκάλεσε το ο ίδιος να συμβεί, αντί να περιμένεις να στο φέρει η τύχη. Μπορεί να θέλεις να βελτιώσεις τις σχέσεις ή τα οικονομικά σου, να βρεις καινούργια δουλειά, να ξεκινήσεις ένα νέο project, οτιδήποτε. Βρες τα κατάλληλα άτομα, σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε για αυτά που σε απασχολούν, κάνε κινήσεις ώστε να βρεις την κατάλληλη δουλειά, στείλε βιογραφικά και ψάξε για ευκαιρίες, βελτίωσε τις σχέσεις σου και ξεκαθάρισε τυχόν παρεξηγήσεις, ασχολήσου περισσότερο με την οικογένεια σου και πέρνα χρόνο μαζί της, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, αρκεί να το θελήσεις. Όλα αυτά δεν εξαρτώνται από κανένα εξωτερικό παράγοντα, αλλά μόνο από την προσωπική προσπάθεια. Κλείνω με μια φράση του Σοφοκλή: «Με τους λιγόψυχους δεν είναι οι θεοί».

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s