Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ…!

στις

dawn-dusk-fun-1328-525x350

Με κάθε δευτερόλεπτο που περνάμε στο παρελθόν, κλέβουμε ένα δευτερόλεπτο από το μέλλον… Μεγάλα και σοφά λόγια που ειπώθηκαν από ανθρώπους που έμειναν στην ιστορία. Αυτό που κατάλαβα, είναι όταν σκέφτομαι όλα εκείνα που ευχόμουν να μη μου είχαν συμβεί ποτέ, τότε δεν επιτρέπω  να έρθουν στην ζωή μου όλα όσα θέλω να μου συμβούν.

Μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο, αλλά σε τελική ανάλυση δεν είναι.  Και ο λόγος είναι απλός, όταν μεμψιμοιρούμε για διάφορα προβλήματα, τότε δεν αφήνουμε χώρο στο «καλό» να έρθει. Το θέμα είναι να μπορέσει κανείς να εκμεταλλευτεί τα μαθήματα που έμαθε από προηγούμενες εμπειρίες, ώστε να εξυψωθεί σε νέο επίπεδο.

Ο Ευρυπίδης είπε: «Μέσα στην μεγαλύτερη δυστυχία υπάρχουν οι καλύτερες ευκαιρίες για μια ευτυχή αλλαγή.»

Σκέφτομαι μερικές φορές δεν μπορεί, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι να μην έχουν αντιμετωπίσει αντιξοότητες στην ζωή τους; Κι όμως, όλοι έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και θα συνεχίσουν να το περνάνε, άλλοτε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Μπορεί η ζωή των πιο «παιδεμένων» να είναι πιο πληρέστερη από των υπόλοιπων, ποιός ξέρει… Το έξυπνο είναι να παίρνεις περισσότερα ρίσκα και να προσπαθείς για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου, παρά να ζεις μια ζωή βολέματος, ασφάλειας και μετριότητας. Ο Μπούκερ Τ. Ουάσινγκτον είπε: «Η πείρα μου έμαθε ότι η επιτυχία δεν μετριέται τόσο από τη θέση που  κατέχει κάποιος όσο από τα εμπόδια που κατόρθωσε να υπερβεί κατά την προσπάθεια του να πετύχει».

Από την άλλη, δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι για κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις. Το σημαντικό είναι να δέχεσαι αυτά που δεν υπόκεινται σε αλλαγή, να βρίσκεις το κουράγιο να αλλάζεις αυτά που μπορείς, αλλά να έχεις την σοφία να γνωρίζεις την διαφορά μεταξύ αυτών των 2. Δεν υπάρχει λόγος να αναλώνεται κανείς σε σκέψεις του παρελθόντος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να τιμάς το παρελθόν σου. Η ενέργεια που σπαταλιέται σε ανούσια πράγματα και έννοιες, αν συγκεντρωθεί σε στόχους μπορεί να φέρει τα προσδοκούμενα αποτελέσματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Για αυτό θα δώσω μια συμβουλή, φόρα το πιο φωτεινό σου χαμόγελο κάθε πρωί, δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να «αναπνεύσει» και μη βάζεις τίποτα μέσα σου. Στο τέλος αυτό που θα μείνει είναι το: «Ο Τολμών νικά…!».

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s