ΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ…

στις

chilling-fashion-girl-1002-525x350

Αλήθεια πόση ομορφιά κρύβεται στη σιωπή! Υπάρχουν μεγάλα διαστήματα που βρίσκω ένα σωρό προφάσεις στους γύρω μου για να βρεθώ έστω και λίγο στη σιωπή. Η ιστορία έχει δείξει πως όλες οι σοφές και μεγάλες παραδόσεις επιβεβαιώνουν την αξία της. Σκέφτομαι πόσες φορές δημιούργησα λίγο χρόνο για να εκμεταλλευτώ τη δύναμη της μοναξιάς, ώστε να ανανεωθώ και να εστιάσω σε σημαντικά πράγματα. Όταν λέμε πως δεν έχουμε χρόνο για να μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας, ένα είναι σίγουρο πως θα το βρούμε μπροστά μας.

Δεν γίνεται να πούμε πως δεν υπάρχουν στιγμές κατά την διάρκεια την ημέρας, για να συγκεντρωθούμε σε ουσιαστικές ασχολίες που αφορούν την γαλήνη της ψυχής. Ακόμη και αν η μέρα είναι γεμάτη, γι’ αυτό υπάρχει και η νύχτα. Αν θες να βρείς χρόνο βρίσκεις και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία.

Ένα από τα μεγάλα οφέλη που έχει αυτή η τεχνική της τήρησης σιωπής, είναι η σφυρηλάτηση της δύναμης της θελήσεως. Μόνο έτσι μπορείς να αποκομίσεις εσωτερική δύναμη και αυτοέλεγχο. Συνήθως οι περισσότεροι από εμάς μιλούμε περισσότερο από ότι χρειάζεται, περιαυτολογώντας, κάνοντας κριτική κοινωνική ή μη, κάνοντας αναφορές γεγονότων, φλυαρώντας και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Σαν συνήθεια αυτό δείχνει έλλειψη πειθαρχίας του νου. Αυτός που κάνει μετρημένα λόγια δείχνει μια ξεκάθαρη σκέψη και ένα γαλήνιο νου. Νομίζουμε πως λέγοντας πολλά φαινόμαστε πιο κοινωνικοί, αγαπητοί ή αποσπούμε το ενδιαφέρον της παρέας. Αλλά αυτό είναι μέγα λάθος. Το μόνο που συμβαίνει είναι να κουράζουμε τον περίγυρο με τον μονόλογο, εκτός εάν ο περίγυρος προσπαθεί εσκεμμένα να αποσπάσει πληροφορίες.

Θα ρωτήσει κανείς και πως γίνεται να περιοριστεί η συνήθεια αυτή; Μια λύση που έχω βρει και ισχύει σε εμένα είναι ένας ωριαίος «όρκος σιωπής». Αυτό σημαίνει πως προσπαθώ να έχω μια καθιερωμένη ώρα την ημέρα, όπου δεν μιλάω σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Το πολύ αν είναι απαραίτητο δίνω μια σύντομη απάντηση. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι αγενής και κρύα με το περιβάλλον μου. Ο σκοπός δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις, αλλά να αποκτηθεί ένα είδος αυτοέλεγχου. Ξέρω πως μερικοί ίσως το αποδοκιμάσουν και αυτό λίγο θα με συγκινήσει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να μείνουν μόνοι με τον εαυτό τους ούτε μια στιγμή, είτε γιατί δεν τον αντέχουν είτε γιατί δεν έχουν να του πουν τίποτε. Η ισορροπία του νου είναι απαραίτητο στοιχείο για την  καλή διαβίωση και το να αποτραβιέται κανείς για μικρά διαστήματα μόνο οφέλη μπορεί να δώσει. Για να το δει κανείς δεν έχει παρά να το δοκιμάσει…

Advertisement

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Vicky Moltsa λέει:

    Ποση ομορφια κρυβεται στη σιωπη…!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s