ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΟΣΥΝΕΣ ΜΟΥ…

στις

begging-old-person-2128-554x350

Απόψε θα αναφερθώ σε κάτι σημαντικό για μένα, και που αφορά την οικειοθελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Πολλοί πιστεύουν ότι για να ζήσουν μια ουσιαστικά επιτυχημένη ζωή, θα πρέπει να κατορθώσουν τρελά και απίθανα πράγματα. Ότι πρέπει να ξεχωρίσουν από το πλήθος και να κάνουν την διαφορά. Τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Οι μικρές, καθημερινές πράξεις αγάπης προς την οικογένεια & τους φίλους μπορούν να κάνουν την διαφορά. Θα έλεγα όμως, πως οι «προσκοπικές» πράξεις προς αγνώστους και ιδιαίτερα ανήμπορους μπορούν να κάνουν τη Μεγάλη διαφορά.

Δεν ξεχνώ πως κάθε άνθρωπος που μπαίνει, αλλά ακόμα και όταν βγαίνει από την ζωή μου, έχει ένα πολύ σημαντικό μάθημα να μου δώσει.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να δείξω λίγη συμπόνια & ανθρωπιά σε εκείνους που αγγίζουν ένα κομμάτι της ψυχής μου. Πιστεύω ότι αν δώσω λίγη χαρά, βελτιώνοντας την διάθεση των γύρω μου ή προσφέροντας την βοήθεια μου σε κάποιον που την χρειάζεται, τότε η μέρα μου θα έχει αξία. Κάποιος, άγνωστος σε μένα, είπε πως η καλοσύνη, για να το πω απλά, είναι το ενοίκιο που όλοι οφείλουμε για το χώρο που καταλαμβάνουμε στον πλανήτη. Ξέρω πως «μερικοί» έχουν άλλα μότο στη ζωή τους, τελείως διαφορετικά από αυτή τη φιλοσοφία. Και τελικά δεν ξέρω αν οι «μερικοί» διασκεδάζουν περισσότερο ή κοιμούνται πιο ήρεμα τις νύχτες.

Ένας καλός τρόπος, που διάβασα πρόσφατα, είναι να φτιάξω ένα «λογαριασμό αγάπης», στον οποίο κάθε μέρα που θα περνά, να καταθέτω κάτι έστω μικρό, ώστε να κάνω καλύτερη την ζωή ενός συνανθρώπου μου. Μικρές πράξεις μπορούν να γίνουν από τον καθένα, όπως να πεις ξεκάθαρα στην οικογένεια σου τι νιώθεις γι’ αυτή, να αγοράσεις σε ένα φίλο το αντίτυπο ενός αγαπημένου βιβλίου, να δώσεις λίγα χρήματα σε κείνον τον ηλικιωμένο που τα έχει τόση ανάγκη, να ασχοληθείς περισσότερο παίζοντας με τα παιδιά σου. Αυτές οι μικρές καταθέσεις αγάπης μπορούν να σε κάνουν πιο πλούσιο σε σχέση με ένα παχυλό τραπεζικό λογαριασμό.

Αυτές οι σκέψεις δεν έχουν να κάνουν με το πόσο καλός ή κακός είναι ο κάθε άνθρωπος. Δικαίωμα έχει ο καθένας να σκέφτεται και να πράττει όπως θέλει. Κριτής ή φιλόσοφος δεν ήμουν ποτέ. Και όχι δεν με πιάσανε ξαφνικά καλοσύνες, απλά αναφέρω τρόπους που μπορούν να καλυτερέψουν την ζωή αυτών που «ψάχνονται» λίγο περισσότερο. Κλέινω με κάποια λόγια του Emerson: «Χωρίς μια πλούσια καρδιά, ο πλούτος είναι ένας άσχημος ζητιάνος».

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s