ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ!

στις

coffee-macchiato-2973-527x350

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το πρωινό ξύπνημα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου, επειδή αυτή η συνήθεια μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σου. Για αρκετά χρόνια δεν μπορούσα να νικήσω στη «μάχη με το πάπλωμα», κοιμόμουν περισσότερες ώρες από ότι χρειαζόμουν πραγματικά. Και όταν ξυπνούσα μετά από έναν πολύωρο ύπνο, νευρίαζα με τον εαυτό μου μιας που χρήσιμες ώρες είχαν χαθεί.

Ώρες πολύτιμες που θα μπορούσα να είχα αφιερώσει σε σημαντικές δραστηριότητες και που θα έκαναν τη ζωή μου καλύτερη. Γι’ αυτό το ξαναλέω μπες και εσύ στο «club 6:00 π.μ.». Προσωπικά ακόμη κάνω προσπάθειες να σηκώνομαι πριν τις 6, αλλά ακόμα είμαι στο αρχικό στάδιο!

Έστω και 2-3 έξτρα ώρες την ημέρα μπορούν να κάνουν την διαφορά και να μεταμορφώσουν την καθημερινότητα. Την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνται, μπορείς να ακούς αγαπημένη μουσική, να διαβάζεις έργα κλασικών, να γράφεις στο ημερολόγιο σου, να διαλογίζεσαι, να οργανώνεις τις υποχρεώσεις σου ή ακόμα και να κάνεις την πρωινή γυμναστική σου. Χρειάζεται όμως λίγος καιρός για να προσαρμοστεί κανείς σε αυτή τη νέα συνήθεια. Δώσε στον εαυτό σου το ελεύθερο να πειραματιστεί, ξεκινώντας να ξυπνάς μισή ώρα νωρίτερα ανά 2-3 μέρες. Το σώμα χρειάζεται χρονο για να ενσωματώσει κάθε νέα συνήθεια.

Εϊναι γνωστό πως αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα του ύπνου. Μερικοί άνθρωποι νιώθουν καλά και με 6 ώρες ύπνου, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί στάνταρντ το 8ωρο. Μην ξεχνάς πως ο ύπνος είναι σαν ναρκωτικό, αν παίρνεις μεγάλη δόση, σε αποχαυνώνει. Έτσι χάνεις χρόνο, ζωτικότητα και ευκαιρίες. Πολλές φορές το αίσθημα της κόπωσης δεν είναι παρά ένα τέχνασμα του νου και οφείλεται στο γεγονός ότι κάνεις πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις. Θυμίσου εποχές στην ζωή σου που έτρεχες να τα προλάβεις όλα, ευχάριστες δραστηριότητες, χόμπι, διασκέδαση και ούτε λόγος για κούραση! Αυτό το αίσθημα ενεργητικότητας υπήρχε γιατί έκανες αυτό που αγαπούσες και η ανάγκη για ύπνο ήταν μειωμένη. Καλημέρα! (05:45 π.μ.)

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s