ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ…

στις

person-sitting-sunny-3955-233x350

Υπάρχουν μέρες που κάθομαι και αναρωτιέμαι ποιό είναι το προσωπικό μου κάλεσμα. Έχοντας διαβάσει αμέτρητα βιβλία γύρω από την αυτοβελτίωση, άκρη δεν βρήκα ακόμα. Βλέπω γύρω μου ανθρώπους ευτυχισμένους (ίσως), επυτυχημένους (ξανά ίσως), που δείχνουν ότι κάνουν αυτό που προορίστηκαν να κάνουν με τόση τελειότητα. Η ζωή τους κυλάει ονειρικά και έχουν ότι θέλουν στη διάθεση τους.

Την τέλεια εργασία, τον τέλειο σύντροφο ή οικογένεια, τα τέλεια ταξίδια, όλα αγγίζουν την τελειότητα με λίγα λόγια. Και σκέφτομαι ποιό το μυστικό τους? Δείχνουν σαν να βγήκαν από διαφημιστικό σποτ στην τηλεόραση, όλοι τους αγαπημένοι να γελούν… Μήπως όλα αυτά είναι τελικά μια ουτοπία?

Στην πραγματικότητα έχουμε άπλετα τεχνολογικά επιτεύματα, αλλά έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματική επικοινωνία με τον κοινώνικο περίγυρο μας. Έχουμε χάσει την επαφή με την ανθρωπιά, την δημιουργικότητα, με τον ίδιο μας τον εαυτό & τον σκοπό στη ζωή μας. Γι’ αυτό τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αναρωτήσου εάν έχεις βρει το προσωπικό σου κάλεσμα. Τι θα αφήσεις πίσω σου σαν κληροδότημα όταν θα έχεις χαθεί από τον κόσμο? Ποιά είναι η επίδραση σου στον κόσμο μέσω των καθημερινών σου πράξεων? Δύσκολες απαντήσεις για όλους αυτούς που τους αρέσει να ψάχνονται μόνο στην επιφάνεια. Η ζωή που θα αναπολείς όταν φτάσεις στα βαθιά γεράματα, θα είναι πλημμυρισμένη φωτεινές αναμνήσεις ή θα είναι γεμάτη πικρία γιατί έμεινε μισή?

Πολλές οι ερωτήσεις που κάνω συχνά, σε μερικές βρήκα τις απαντήσεις, σε άλλες τις ψάχνω ακόμη. Ένα είναι σίγουρο, ο καθένας έχει κάποια ιδιαίτερα ταλέντα, που υπάρχουν για ένα σκοπό; να εκτελέσουν κάποια συγκεκριμένη αποστολή, κάποιο ευγενή στόχο. Με τα ταλέντα αυτά μπορείς να κάνεις πιο όμορφη την ζωή σου, αλλά και την ζωή των άλλων. Εάν σπάσει ο κρίκος της αλυσίδας που αποτελείται από τον καθένα μας, τότε αυτό θα είναι εις βάρος όλων. Και αυτό είναι γεγονός, τελεία. Όταν βρεις το προσωπικό σου κάλεσμα, δεν σημαίνει να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις, μαγκιά είναι να μείνεις και να εστιάσεις σε αυτό  που κάνεις καλύτερα, ώστε να κάνεις τη διαφορά. Εάν δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε τον εαυτό σου πρώτα και μετά θα δεις τα πάντα γύρω σου να αλλάζουν.

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s